Добре зареденият хладилник е основният инструмент на домашния готвач, осигурявайки основата за безброй вкусни ястия. Що се отнася до месните продукти, има няколко основни продукти, които вдъхновяват кулинарната креативност и и осигуряват удобно приготвяне на храна. 

Нека разберем кои са те с помощта на Оги Маркет.

Пресни колбаси

Универсални, ароматни и лесни за приготвяне, пресните колбаси са задължителни във всеки хладилник. Независимо дали са направени от свинско, телешко, пилешко или комбинация от меса, те предлагат безкрайни възможности за приготвяне на закуска, обяд и вечеря. От класически варианти до гурме рагу и бахур, наситени с билки и подправки, пресните колбаси придават дълбочина и богатство на супи, яхнии, ястия с паста и др. С бързото си време за готвене и способността да абсорбират разнообразие от вкусове, месните деликатеси от този тип се превръщат в универсална съставка, която може да издигне всяко ястие.

Пилешки гърди

Универсални и богати на протеини, пилешките гърди са продукт, който е от съществено значение за готвачи с разнообразни умения и предпочитания. Независимо дали пилешкото е печено на скара или във фурна, сотирано или нарязано за салати и сандвичи, то отваря възможности за пресъздаване на множество вкусови профили и кулинарни техники. Дръжте под ръка пакет обезкостени пилешки гърди без кожа за бързи и здравословни вечерни ястия или ги мариновайте в любимите си сосове и подправки за вкусна и питателна вечеря.

Мляно говеждо месо

Основен елемент в безброй рецепти, смляното говеждо месо е съставка, която може да се използва за готвене на разнообразие от обилни и ароматни ястия. От класически храни като спагети болонезе и чили до интернационални изкушения като тако и кюфтета, мляното говеждо месо добавя дълбочина и богатство на всяко хранене. Дръжте пакет постно смляно говеждо месо в хладилника си за приготвяне на лесни вечери през седмицата или го използвайте като основа за готвене на по-сложна и времеемка храна уикенда.

Бекон

Малко съставки могат да се сравнят с неустоимия вкус и аромат на апетитния бекон. Независимо дали се консумира като гарнитура за закуска, нарязан върху салати и супи, или увит около месо и зеленчуци, беконът придава пикантен вкус на всяко ястие. Дръжте пакет от продукта в хладилника си за вкусни брънчове през уикенда или за да добавите нотка пикантност и субстанция към любимите си рецепти.

Деликатесни меса

Идеални за сандвичи и бърза консумация, деликатесните меса са удобна и универсална опция за приготвяне на лесни ястия. Съхранявайте селекция от нарязана пуйка, шунка, говеждо печено и салам в хладилника си за разнообразие от алтернативи за обяд или ги използвайте, за да създадете вкусни предястия и закуски. С дългия си срок на годност и възможността да се съхраняват в хладилника няколко дни, те са подчертано удобно решение и за по-заети домакинства.

Гореспоменатите основни месни продукти са задължителни за всеки хладилник, като наличието им е предпоставка за гъвкавост, удобство и безкрайни възможности за възпроизвеждане на вкусни ястия. Независимо дали готвите за един, или храните цяло семейство, те правят планирането и приготвянето на хранене осезаемо по-лесно и чувствително по-бързо, за да имате време да се насладите на ежедневието си и любимите си хора.