Като потребители на хранителни стоки ние се стремим да осигурим за себе си и своето семейство най-качествените и здравословни продукти, които можем да си позволим. По магазините има огромно разнообразие от храни, но понякога то прави трудно отличаването на качествения продукт от тези със съмнителни свойства.

Добрата новина е, че качеството не винаги е недостъпно в ценово отношение и ако успеем да открием правилните доставчици, можем да открием здравословна и питателна храна, която да е по джоба на всеки. За да улесним хората, които имат желание да пазаруват информирано, решихме да дадем някои полезни насоки при подбора на месо, колбаси и деликатеси.

Фактори като избор на сертифицирани производители и откриването на реномиран доставчик като ОГИ Маркет могат да изиграят важно значение за това и да ни помогнат да получим максимална добавена стойност и качество срещу направената от нас инвестиция в храна. И най-вече - да подберем най-доброто за здравето на нас и нашите близки. Ето за какво си струва да гледаме.


Достъпност на продукта

Технологиите улесниха неимоверно достъпа на хората до разнообразни стоки, включително хранителни продукти. Към днешна дата онлайн магазините се утвърждават като най-надеждната и сигурна алтернатива. Пазаруването от тях има редица предимства:

  • Спестявате време и усилия за обикаляне по физически локации;
  • Можете да обмислите по-добре решението си, да прочетете описанието на продукта и да направите информиран избор, а не да се подведете по спонтанните препоръки на продавач в магазин;
  • Бърза, надеждна и сигурна доставка директно до врата;
  • Безопасно плащане с карта или в брой при получаване.


Информация и подробно описание на стоките

Добрата подготовка е в основата на всяко успешно начинание, като пазарът на колбаси и деликатеси не е изключение. Проучете предварително в Интернет какви са характеристиките на качественото месо по отношение на външен вид, опаковка и състав, както и за мнения на потребители в тази посока. Бъдете особено внимателни за наличие на изкуствени консерванти и оцветители, които би следвало да са изрично упоменати в описанието на продуктите.

Полезна информация за месните продукти може да се получи и във формата за контакт на онлайн магазина за хранителни стоки. Ако се колебаете какво да изберете или информацията за даден деликатес не ви е достатъчна, виртуалните сътрудници веднага ще дадат полезни и адекватни препоръки.


Производители

За съжаление, някои производители са станали изключително креативни в “разкрасяването” на достойнствата на месните продукти, като същевременно равнището на съвременните технологии им позволява да заменят качествени съставки с по-евтини аналози без чувствителна промяна във външния вид. 

За да избегнете подобни практики, съветваме ви освен по характеристиките на самото месо и колбаси, да подбирате доста внимателно и по производител (алтернативно дистрибутор). Малките български фирми не могат да си позволят да рискуват репутацията си и следят изкъсо за чистотата на производствените си технологии. Въпреки по-високата цена на продуктите, пазаруването от такъв тип бизнеси, включително търговците, които са избрали да ги подкрепят и да работят с тях, е доста по-сигурно. 

Храната, която приемаме, има пряко отражение върху здравословното ни състояние. Един килограм истинско месо от адекватно отглеждан добитък е по-смислен за тялото от десет килограма имитиращ продукт. Ако имате избор и сте гъвкави откъм цена на крайния продукт, постъпете правилно.