Вечерята за двама е изкуство, което всяка съвременна домакиня (а защо не и съвестен домакин?) трябва да овладее до съвършенство, за да е сигурна, че ще излезе от разни и разнообразни критични ситуации. 

Затова ние от ОГИ маркет решихме да предложим бързо и лесно меню за вечеря, съставено само от био, специални храни, които осигуряват всички необходими хранителни вещества на любимите ни хора и се грижат за тяхното добро здраве. 

Бонус съвет: ако искате процесът по набавяне на съставките да премине още по-оптимизирано, поръчайте ги предварително онлайн. За да се получи перфектен тайминг, проучете какви са стандартните условия за ползване, като по този начин можете да предвидите точно кога куриерът ще се материализира пред вашата врата.

Напитки

Няма как да не започнем от напитките. Те са естественият съпровод на всяка една вечеря. Препоръчваме да се насочите към вода с ниска минерализация, подходяща за всекидневна употреба, или био натурален сок, ако не обичате да консумирате алкохол. Можете да си изцедите и фреш или да си приготвите домашна лимонада с помощта на натурални сиропи. За любителите на деликатно опияняващите напитки предлагаме да дегустирате био бяло вино вионие и траминер на винарска изба “Едоардо Миролио”, което се отличава с лек плодов вкус и акцент на ароматни билки.

Предястие

Предястие може да изберете между различни варианти като брускети, ядки, салата или балансирана комбинация от всичко изброено. Съветът ни е да се насочите към класически рецепти, но изпълнението да е с качествени био съставки. 

За брускети можете да ползвате апетитен кето хляб, като го овкусите с натурален зехтин и подправки. Добавете прошуто, сирена, чери домати или дори по-екзотични компоненти като зърна грозде. Това зависи от индивидуалните ви предпочитания. Развихрете се и ги аранжирайте по атрактивен начин, така че да грабват окото и да отварят апетит само с поглед. 

Салатата ви може да бъде една от всичките вкусни и предпочитани от мнозина вариации на класическата Цезар - с пиле, морски дарове, колбас или дори авокадо. Не забравяйте - ключът е в чистотата и качеството на подбраните съставки.

Основно ястие

Препоръките при подготовка на основното ястие са същите като предястието - стандартна рецепта, реализирана с био продукти, като се добави интересен акцент. Италиански специалитети като паста и лазаня могат да станат особено вкусни, ако в тях се вложат био кашкавал и пармезан, както и качествен доматен сос например. Особено предпочитана е и алтернативата на пица, чиито блат е съставен само от настъргани тиквички. Ако предпочитате класиката, можете просто към стандартните яйца, кисело мляко, зехтин и сода на тестената част да добавите и брашно от лимец вместо традиционното. 

Десерт

За десерт след вечеря препоръчваме да консумирате нещо леко като плодове или сурови натурални барове като тези на “Сарина”. Разновидностите с арония и кокос, горски плод, лешник и какао, както и неустоимата комбинация от чиа, годжи бери и бадем напрактика гарантират, че ще има по нещо приятно и здравословно за всеки вкус. 

Веднъж сготвили вкусна био вечеря и наредили масата, просто си дайте наздравица и се насладете на взаимното си присъствие. Защото времето е ценно и трябва да се споделя.